Energieneutraal

De woningen Nero Zero zijn energieneutraal. Dat is een plus voor het comfort en erg gunstig voor uw maandelijkse energienota’s. Natuurlijk, de maandelijkse elektriciteitsrekening blijft, al is die straks veel lager dan voorheen. Wel zo fijn als je weet dat de energieprijzen de afgelopen tien jaar verdubbeld zijn. Hoe dit kan? Door te kiezen voor slimme, duurzame ontwerpen en door gebruik te maken van bewezen technologische oplossingen die zichzelf terugverdienen.

 

Bij onze woningen verlagen we het energieverlies:

  • We verbeteren de woningschil, bijvoorbeeld door middel van isolatie en drielaagsglas;
  • We winnen het warmteverlies bij douchen en ventilatie terug;
  • We gebruiken de meest energiezuinige apparatuur die er is, zoals de A+++-warmtepomp;
  • We plaatsen zonnecellen voor het voeden van de technische installaties;

slim huis

Wat kan ik als nieuwe bewoner verwachten?

Een huis met prima isolatie. Warm in de winter en koel in de zomer. En ruim voldoende warm water. Dankzij warmte- en koudeopslag, een bewezen methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan. De warmtepomp zorgt vervolgens dat die energie daar komt waar die nodig is. De warmtepomp werkt op zonne-energie van de zonnecellen op uw dak. De woningen hebben allemaal vloerverwarming (en vloerkoeling dus). Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt dat de temperatuur in huis altijd constant is. Is het buiten koud? Dan zorgt de warmtepomp dat de vloer aangenaam warm aanvoelt en de kamer wordt verwarmd. Is het buiten heet, dan koelt de vloer af.

Vloerverwarming heeft grote voordelen

  • Geen lelijke radiatoren in huis en meer nuttige ruimte;
  • Een gelijkmatige temperatuur in het hele huis;
  • Geen warmeluchtstromen meer, dus minder ronddwarrelend stof (ook goed nieuws voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen);
  • 80% van de warmte die de warmtepomp aan de vloerverwarming afgeeft komt uit de bodem (de overige 20% komt uit het elektriciteitsnet);
  • Voor koeling is alleen een circulatiepomp nodig.
  • 95% van de koeling komt direct uit de bodem onder uw huis.

slim wonen

De ventilatie is heel belangrijk

Het ventilatiesysteem in uw woning kan ruimhartig ventileren waardoor het CO2 gehalte laag blijft. Verse buitenlucht wordt eerst voorverwarmd zodat de binnentemperatuur op peil blijft. Er is ruim voldoende warm water om te douchen. De woning beschikt over een boiler en een douche-WTW waardoor er ruim voldoende warmwater beschikbaar is. U kunt zelf het gewenste warmwatercomfort instellen met de kamerthermostaat. Nog meer warm water nodig? Dan kunt u altijd de warmtepomp extra laten werken. Dat kost alleen wel energie.

 

Het systeem in uw woning is onderhoudsarm en gebruikersvriendelijk. Het enige dat u hoeft te doen is af en toe de waterdruk in de vloerverwarming controleren. Is de druk te laag, dan moet het systeem worden bijgevuld.

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe deze wordt gebruikt.

Meer info